Concept

Reeds meer dan 7 jaar ontwikkelen we een nieuw marktconcept onder de benaming “Fiesta Europa”. Hiervoor hebben we ons laten inspireren door buitenlandse voorbeelden. In essentie komt het hierop neer dat we marktkramers uit zoveel mogelijk verschillende Europese landen bij elkaar brengen op meerdaagse internationale feestmarkten (“Fiesta Europa”). Natuurlijk brengen zij meestal specialiteiten mee uit hun eigen land of regio. Niet alleen gastronomie en lokale gerechten en streekproducten, maar ook allerlei artisanaat, lederwaren, edelstenen, zepen, houtsnijwerk, textiel, enz.

Uit alle hoeken van Europa komen ze, van Finland tot Hongarije, van Engeland tot Italië.
Op een gemiddelde “Fiesta Europa” markt zijn een 40-tal deelnemers present uit een 12-tal landen. “Fiesta Europa” loopt over verschillende dagen (meestal een weekeinde) op een aantrekkelijke locatie (meestal een centraal plein).
Zo ontstaat een kleurrijke en kwaliteitsvolle Europese markt met een heel gevarieerd aanbod. Noem het gerust een “feest” van Europese marktkramers. Het feit dat de meeste deelnemers ook werkelijk uit die landen komen en niet eens onze taal spreken maakt de markt heel authentiek en brengt vanzelf een aangename sfeer. Het ongedwongen gezellige karakter spreekt de bezoekers erg aan.

 

De “Fiesta Europa” markten kennen dan ook een stijgend succes. Overal waar “Fiesta Europa” reeds is neergestreken merken we de enthousiaste reacties van het publiek dat het evenement ten zeerste weet te waarderen. Ook de lokale horeca en middenstand pikt graag zijn of haar graantje mee en de lokale overheden en partners zijn meestal erg in hun nopjes over de samenwerking en het resultaat.

Inmiddels is “Fiesta Europa” uitgegroeid tot een zomertour van 5 a 6 maanden van Pasen tot september waarbij we wekelijks een andere stad of gemeente aandoen. Meestal in Vlaanderen maar af en toe steken we ook de grens over richting Nederland of Duitsland. De meeste plaatsen worden jaarlijks hernomen; in sommige steden komen we éénmalig of om de x jaar. Steden als Gent, Antwerpen, Leuven,… staan jaarlijks op de kalender. Maar ook in plaatsen als Nieuwpoort, Brasschaat, Tongeren,… zijn we een graag geziene gast.

Naast dit “Fiesta Europa” basisconcept, meteen ons paradepaardje, realiseren we nog andere hiervan afgeleide concepten. Het kan dan gaan om een “Franse markt”, een “Italiaanse markt”, een “Internationale kerstmarkt”, een “Europees wijnfeest” noem maar op.
We leveren steevast maatwerk aangepast aan de wensen en omstandigheden met telkens hetzelfde doel voor ogen: het afleveren van een publieksevenement zonder weerga.

 

Wie zijn we

Fiesta Europa mag dus gerust een buitenbeentje genoemd worden onder de organisatoren van evenementen. En zonder meer dé specialist voor de organisatie van internationale feestmarkten.
Op alle terreinen zijn we zowel denkers als doeners. We zijn constant op zoek naar evenementen die een meerwaarde creëren. Tegelijk staan we ook in voor de productie en realisatie van deze ideeën van A tot Z.

Dit uiteraard in samenwerking met zorgvuldig geselecteerde partners. De combinatie van creatie, productie, logistieke know-how, ervaring en expertise maakt ons uniek en daarin schuilt ook onze kracht.

Voeg daarbij een verregaand professionalisme, gedrevenheid en enthousiasme bij de uitwerking en een sterke aandacht voor de menselijke factor en het milieu en je begrijpt meteen waarom Fiesta Europa zo succesvol is!

Voorgeschiedenis

“Fiesta Europa” is natuurlijk niet zomaar uit de lucht komen vallen.
Reeds van in het begin van de jaren negentig hebben de initiatiefnemers een pak internationale ervaring opgebouwd door zelf als marktkramers overal in Europa deel te nemen aan markten en beurzen en werd een sterk netwerk van waardevolle contacten uitgebouwd.
Die kennis en know-how wordt door ons sinds 2007 aangewend om nieuwe initiatieven te ontwikkelen. Na een paar geslaagde experimenten kwamen we al snel in een stroomversnelling terecht. “Fiesta Europa” is vandaag een stevig uitgebouwde en verankerde organisatie en ziet de toekomst met het volste vertrouwen tegemoet.

 

Onze werkwijze

Persoonlijke aanpak
Wij waarborgen een persoonlijke service met een origineel concept.
Wij maken duidelijke afspraken en plegen voortdurend overleg.
Onze partners kunnen er ten allen tijde op rekenen dat afspraken worden nageleefd en dat deadlines en budgetten worden gerespecteerd.
Elk project is het resultaat van mensenwerk en daarom dragen we zorg voor de beste relaties tussen alle betrokkenen.

Creativiteit
Wij realiseren alleen projecten die opvallen door originaliteit.
Wij zorgen voor een vlot, kwalitatief, hedendaags evenement dat het gewenste resultaat oplevert.

Know how
Wij beschikken over uitgebreide jarenlange ervaring en kunnen talloze referenties voorleggen.
Wij beschikken over een uitgebreid internationaal netwerk van waardevolle contacten.
Onze expertise stellen wij graag ter beschikking van onze partners.

Europa

“Fiesta Europa” is een concept met een uitgesproken Europees karakter. Het brengt op een originele en tastbare manier Europa dichter bij de mensen. Het evenement roept onder meer door zijn multicultureel karakter en zijn authenticiteit een gezellige vakantiesfeer op en verloopt dan ook erg gemoedelijk.

Fiesta Europa heeft de ambitie om deelnemers aan te trekken uit alle 27 lidstaten van Europa. Wij zoeken naar mogelijkheden om die ambitie te kunnen waarmaken en tasten de mogelijkheden voor medewerking vanwege Europa af. Alle suggesties die ons op dat vlak kunnen vooruithelpen zijn meer dan welkom.

Sponsors

Meer en meer bedrijven gaan over tot het financieren van evenementen en bieden zich aan als sponsor, mecenas of financier.
“Fiesta Europa” biedt op dit vlak interessante mogelijkheden: een openluchtevenement met talrijke bezoekers, aantrekkelijke locaties overal in Vlaanderen (en daarbuiten), het internationaal (Europees) karakter, uitgebreide en positieve aandacht in de media, een druk bezochte website,….
Kortom, méér dan interessant om uw bedrijf op één of andere manier te linken aan “Fiesta Europa”.
Mogelijkheden zijn onder meer advertentieruimte op flyers of het aanbrengen van banners of andere visuals. Maar we zouden ook een ontmoetingsruimte voor u en uw buitenlandse klanten kunnen organiseren, een internationaal getinte receptie,…. The sky is the limit!
Neem gerust contact voor meer informatie of om zelf voorstellen te doen. Wij zullen je graag te woord staan.

Nieuwsgierig? Vragen?

Wil je reageren of heb je als gemeente, provincie, organisatie, ambtenaar, journalist, marktkramer, bezoeker of in welke hoedanigheid ook interesse in “Fiesta Europa”, heb je vragen of voorstellen, neem dan zeker contact met ons op. Wij staan open voor verfrissende ideeën.
Als je op de hoogte wil blijven van ons doen en laten, volg ons dan via facebook. Dat kan heel simpel door de button hier rechtsonder aan te klikken.

Fiesta Europa © 2016

ONTDEK - GENIET - PROEF - BELEEF